De voor- en nadelen van daglicht in huis met raamfolie

Heb je wel eens een huis of kantoorpand dat in de jaren ’50 of ’60 is gebouwd vergeleken met een ...

Inhoudsopgave:

Heb je wel eens een huis of kantoorpand dat in de jaren ’50 of ’60 is gebouwd vergeleken met een modern pand? Dan zal je één ding direct opvallen, wat een ramen! Bij de ontwikkeling van nieuw vastgoed is het belangrijk dat er zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnenvalt. En dat komt omdat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen zich prettiger voelen en beter presteren bij veel natuurlijk licht.

Maar al die grote ramen brengen ook een nadeel met zich mee. Je hebt minder privacy omdat mensen net zo makkelijk naar binnen kunnen kijken als jij naar buiten. Met raamfolie zorg je voor voldoende privacy, zonder dat de lichtinval in het pand belemmert wordt. Het beste van twee werelden? Ontdek het in dit artikel.

De 3 grootste voordelen van raamfolie

Iedereen die vroeger weleens raamfolie heeft gebruikt herkent meteen het grootste voordeel én het grootste nadeel. Privacy folie voorkomt pottenkijkers, zonder de lichtinval te belemmeren maar tegelijkertijd was het bijna onmogelijk om zelf aan te brengen zonder die vervelende luchtbellen in de folie te krijgen.

Gelukkig staat de tijd niet stil. En dat geldt ook voor de ontwikkelingen en innovaties binnen raamfolie. Zo is er tegenwoordig superhandige, zelfklevende Squid raamfolie verkrijgbaar. Altijd een strak resultaat, zonder dat je daar specialistische kennis of gereedschappen voor nodig hebt.

Omdat raamfolie rechtstreeks op de ruit wordt bevestigd, neemt het geen ruimte in en hoef je de gordijnen niet dicht te schuiven wanneer je meer privacy wilt. Dus volop licht, makkelijk te bevestigen en ruimtebesparend. Welk voordeel vind jij het belangrijkst?

Één potentieel nadeel (en de oplossing)

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zonlicht dat naar binnen schijnt brengt nog een ongenode gast met zich mee: uv-straling. Die straling is niet zozeer schadelijk maar kan er wel voor zorgen dat meubels, schilderijen en vensterbanken verkleuren en vaal worden. je kunt dan verduisteringsfolie gebruiken, die het grootste deel van de uv-straling tegenhoudt maar dan ben je ook het meest licht kwijt, aangezien deze folie ondoorzichtig is.

Een betere oplossing is wellicht het gebruik van one way vision folie met uv-bescherming. Dan kun je van binnen wel naar buiten kijken maar niet andersom. Het licht kan wel naar binnen maar de uv-straling wordt geblokt. Wat wil je nog meer?

Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Meubelbeslag: Comfort en gebruiksvriendelijkheid van handgrepen en knoppen

Meubelbeslag zoals handgrepen en knoppen speelt een grote rol in het dagelijkse gebruik van je meubels. Het ontwerp van deze kleine maar belangrijke onderdelen bepaalt

...

Er wordt steeds méér geminderd!

In de huidige samenleving is consumeren de norm geworden. We streven naar steeds nieuwer, groter, mooier of meer. Echter, de toenemende inflatie met als gevolg

...

Vernieuw met de juiste onderdelen voor uw stofzuiger

Het moment waarop uw stofzuiger begint te haperen is een duidelijk teken dat enkele onderdelen aan vervanging toe zijn. De juiste onderdelen stofzuiger vinden kan

...

Foto op hout: de voordelen en mogelijkheden

Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn werk te presenteren. Een van de nieuwste trends in wanddecoratie is de foto

...