ABJ Fotografie
Image default
Woningen

De voordelen van VVEgemak

Een eigen woning kopen is in de huidige tijd en met de huidige markt lastig. En helemaal in een fantastische stad als Amsterdam en omgeving is het verre van eenvoudig. Daar kunnen we kort over zijn. Maar… als je eenmaal een woning hebt weten te bemachtigen komt daar in veel gevallen ook een VvE om de hoek kijken.

 

Vereniging van Eigenaren, een VVE

Zodra je een appartement, een bovenwoning of een maisonnette woning koopt, kom je automatisch in een Vereniging van Eigenaren, een VvE, terecht. Even simpel uitgelegd: als je een woning koopt, koop je in feite de grond waar de woning op staat. Bij een gebouw dat uit appartementen bestaat kan dit natuurlijk niet en dan wordt de grond zogezegd gesplitst. Zo krijgt ieder appartement en dus iedere eigenaar recht op een deel van de grond. De eigenaren verenigen zich in een Vereniging van Eigenaren en alle appartementseigenaren zijn daar automatisch lid van. Soms wordt er trouwens ook een VvE opgericht voor woningen binnen één bouwproject, bijvoorbeeld als ze een gezamenlijke parkeergarage delen.

 

Wat doet een VVE?

Een VvE doet eigenlijk wat een huiseigenaar zonder VvE zelf ook doet: zorgen voor zijn of haar huis. Officieel gezegd: Een VvE is er voor het beheer van de gemeenschappelijke delen en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Ofwel eenvoudig omschreven: via de VvE wordt de buitenkant van het gebouw en de gemeenschappelijke delen zoals hal, lift enzovoorts, van onderhoud voorzien. Zonder VvE spaart een huiseigenaar zelf voor het onderhoud en bepaalt hij of zij wanneer onderhoudswerkzaamheden gedaan worden. Met een VvE wordt hier gezamenlijk voor gespaard en wordt dit onderhoud gezamenlijk uitgevoerd. Dit betekent dat je binnen een VvE wel alle neuzen dezelfde kant op moet hebben. En dat maakt een VvE soms bijzonder lastig, want wat de ene eigenaar heel belangrijk vindt, kan totaal anders zijn voor een andere eigenaar. Een objectieve partij zou dan zomaar een reddende engel kunnen zijn.

 

Organisatiestructuur

Een Vereniging van Eigenaren werkt qua organisatie niet heel anders dan het bestuur van een sportvereniging: ook binnen een VvE is een bestuur met een voorzitter, een penningmeester, enzovoorts. Alles geheel vrijwillig en dus bestaand uit de betrokken huiseigenaren. Een hele klus, aangezien veel mensen natuurlijk geen professionals zijn in het leiden van de VvE of de bijbehorende kennis bezitten. Het bestuur van een VvE is, eerlijk gezegd, vaak geen dankbare klus. Denk bijvoorbeeld aan het innen van achterstallige betalingen. Het zijn toch je buren…

 

Uitbesteden van VvE-bestuur

De vereniging kan het VvE beheer ook besluiten uit te besteden, wat veel eigenaren rust geeft; een onafhankelijke, objectieve partij voorkomt discussies, moeilijke situaties, enzovoorts. Je kunt bij verschillende partijen uit diverse uiteenlopende vve beheerpakketten kiezen. Het ligt er maar net aan hoeveel de vereniging uit handen wil geven. Als je bijvoorbeeld alleen de financiën uit handen wilt geven kan dat, maar je kunt ook voor vve beheerpakketten kiezen waarmee je het onderhoud ook uit handen geeft. Net waar de voorkeur van de VvE-leden liggen. Om een goede, betrouwbare en betaalbare VvE beheer Amsterdam te vinden hoef je niet ver meer te zoeken: kijk gerust eens op onze website. Je zult zien dat VvE beheer Amsterdam ons op het lijf geschreven is. Kortom: gebruik maken van de diensten van VVEgemak is pas écht gemak…

https://vvegemak.nl/diensten/basic-beheer/